fbpx
skip to Main Content

Solceller i öppna landskap

Med våra rötter i den Sörmländska landsbygden har vi lång erfarenhet och goda kunskaper vad som gäller för att en solcellsanläggning på ett lantbruk ska bli så bra som möjligt. Få fastigheter har sådan potential för att ta tillvara solen. Stora tak med bra lutning i öppna landskap. Det kan knappast bli bättre.

Bättre ekonomi och mindre utsläpp

Att sätta upp i en solcellsanläggning på taket är en av de bättre investeringarna ett lantbruk kan göra på lång sikt. Avkastningen får du direkt i form av lägre elkostnad och dessutom bidrar gården till att minska koldioxidutsläppen med 65 kg per installerad kvadratmeter och år.

Vi tar fram ett beslutsunderlag som ger dig helheten

Att installera solceller är en stor investering, därför att det viktigt att du fattar beslut på ett korrekt och genomarbetat underlag. Vi optimerar anläggningen baserat på din förbrukningsprofil och fastighetens övriga förutsättningar. Dessutom får du alltid en riskanalys så att du enkelt kan se hur investeringen påverkas beroende på framtida elpriser. I underlaget får du även dokumenterade energiflöden och tydliga ekonomiska utfall.

Har du frågor eller vill du veta mer?

Vänligen fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort
Kostnadsfritt platsbesök

Vi kommer gärna ut på besök och kan då på plats inspektera taket, ta korrekta mått och svara på frågor. Du får sedan ett korrekt kostnadsförslag med produktionsuträkning och besparingspotential.


Jonas Weissglas
070-660 65 85
Skicka e-post

Exempel på lantbruksinstallationer som vi har gjort

Vikaryd Köttbod i Alingsås

På Vikaryd strax utanför Alingsås finner du förstklassigt närproducerat kött och högeffektiv närproducerad solenergi på taket.
read more

Dufeke Säteri

372 solpaneler sattes på de båda historiska ekonomibyggnaderna. De helsvarta solcellerna ger ett sobert intryck och passar väl med takbeläggningen på huvudbyggnaden.
read more

Wij Säteri

Wij Säteri ligger i Håbo kommun utanför Stockholm. Solcellerna är monterade på två tak som är riktade mot sydöst respektive sydväst.
read more

Maltesholm

Maltesholm är ett slott knappt två mil från Kristianstad. 264 solpaneler har placerats på en av ekonomibyggnaderna och årsproduktionen ligger på ca 74 000 kWh/år.
read more
Back To Top