skip to Main Content
Giresta Gård – Västerås

Giresta Gård – Västerås

På gården utanför Västerås ligger solceller placerad på stalltaket där totalt 224 paneler producerar ca. 62 000 kWh/år. En batterilösning från det svenska bolaget Box of Energy gör att överskottselen sparas och används på natten och stunder så solen inte lyser
Läs mer
Widtsköfle Gods

Widtsköfle Gods

På Widtsköfle Gods i nordöstra Skåne har man som grundfilosofi att med modern teknik, i stordrift producera livsmedel av bästa kvalitet med största möjliga hänsyn till människor, djur och miljö.
Läs mer
Swedbanks Solcellspark – Mälardalen

Swedbanks solcellspark – Mälardalen

Swedbank har byggt en egen solcellspark. Solenergin som banken producerar motsvarar förbrukningen hos 11 bankkontor.
Läs mer
BRF Furan – Oxelösund

BRF Furan – Oxelösund

En av Oxelösunds största solcellsanläggningar har gett mycket uppmärksamhet åt Bostadsrättsföreningen Furan som bland annat fått kommunens miljöpris.
Läs mer
Hjularöd Gods, Skåne – 192 KW

Hjularöd Gods, Skåne – 192 kW

På Hjularöd gods drivs en omfattande smågrisproduktion. Tillsammans med skog, växtolding och fastighetsuthyrning ser man nu solenergi som ytterligare en del till att driva gården så miljövänligt som möjligt. Anläggningen en av de större takinstallationer med solceller Skåne har.
Läs mer
Solcellspark I Skåne – 253 KW

Solcellspark i Skåne – 253 kW

Går det att bygga en solcellspark på bara en vecka? Självklart. Under sju snöiga dagar monterade vi 920 solpaneler på en gård mellan Kristianstad och Hässleholm i Skåne.
Läs mer
Sparreholms Församlingshem – 11,9 KW

Sparreholms församlingshem – 11,9 kW

När Sparreholms skulle lägga om taket bestämdes också att de skulle titta på solcellslösningar. Som oberoende solenergiexpert fick vi förtroendet att genomföra hela projektet – från analys till installerad solcellsanläggning.
Läs mer
HSB Brandkärrsvägen – 69 KW

HSB Brandkärrsvägen – 69 kW

Solcellerna i Nyköping är monterade uppe på de platta taken på Brandkärrsvägen 112 - 128. Ingen håltagning har gjorts istället används barlast för att hålla anläggningen på plats.
Läs mer
BRF Solbacken Värmdö – 90 KW

BRF Solbacken Värmdö – 90 kW

Med namnet BRF Solbacken var en satsning på solceller för denna bostadsrättsförening på Värmdö givet. Föreningen består av nio radhus och samband med att de skulle lägga om lånen såg de över potentialen i hur mycket pengar man kunde spara genom att installera solceller.
Läs mer
Tuna Björkbacke

Tuna Björkbacke

Många bäckar små är ett uttryck som väl passar hur denna anläggning är uppbyggd. Det största montaget återfinns på ladugården där taket rymmer 123 + 46 paneler. Det minsta montaget med ”bara” sex solpaneler sitter på en av bostadsbyggnaderna.
Läs mer
Strömsta Säteri – Solceller 65 KW

Strömsta Säteri – solceller 65 kW

Ägaren som driver Strömsta Säteri har under de senaste åren följt utvecklingen av solenergi och sett potentialen på de tak som finns på gården. När han kände att investeringskostnaderna på solceller kommit ner till en ekonomiskt försvarlig nivå kontaktade han EnergiEngagemang.
Läs mer
Sunnanå Säteri – 56 KW

Sunnanå Säteri – 56 kW

Ägaren till Sunnanå Säteri har genom åren arbetat hårt för att utveckla lantbruket. Att satsa på solenergi blev ett naturligt steg och ett självklart val för att göra gården självförsörjande.
Läs mer
Jung Enköping – 11,25 KW

Jung Enköping – 11,25 kW

Strax norr om Enköping ligger en gård vars största tak ligger i sydlig riktning. Det blev det självklara valet för att sätta upp 45 svenskproducerade solpaneler.
Läs mer
HSB I Strängnäs – 122,25 KW

HSB i Strängnäs – 122,25 kW

HSB har under det senaste året har noga kartlagt potentialen för solenergi i sitt fastighetsbestånd och nu är tiden mogen att gå från ord till handling.
Läs mer
Lantmännen Maskin I Uppsala – 164,5 KW

Lantmännen Maskin i Uppsala – 164,5 kW

Lantmännen Fastigheter har installerat det som är en av Uppsalas största solcellsanläggningar. På Lantmännen Maskins tak i Vaksala har det totalt monterats 658 paneler på tre tak. Med en toppeffekt på 164,5 kW ligger panelerna i prydliga rader och kommer att kunna producera 146 500 kWh årligen, vilket motsvarar 30 procent av förbrukningen i fastigheten.
Läs mer
Aspö Maskinhall – 19,5 KW

Aspö Maskinhall – 19,5 kW

Maskinhallen på Aspö Prästgård har solpaneler som producerar mer än hälften av hela gårdens elförbrukning.
Läs mer
Fårhus, Örsundsbro – 9,75 KW

Fårhus, Örsundsbro – 9,75 kW

Stilful solenergi på ett nybyggt hus
Läs mer
Gula Industrihuset – Stallarholmen, 54 KW

Gula Industrihuset – Stallarholmen, 54 kW

Modern solcellsanläggning på klassisk industrifastighet nära Mälaren.
Läs mer
Äleby Gård, Ytterselö – 108 KW

Äleby Gård, Ytterselö – 108 kW

Äleby Gård i närheten av Stallarholmen driftsatte sin solcellsanläggning om 108 kW under våren 2014.
Läs mer
Villa Med Brutet Tak – Mariefred 6,6 KW

Villa med brutet tak – Mariefred 6,6 kW

Visst går det att sätta solpaneler på ett brutet tak. Mörka paneler med svart ram gav huset en diskret och estetisk anläggning.
Läs mer
Villa I Stallarholmen – Solceller 9,3 KW

Villa i Stallarholmen – solceller 9,3 kW

Fram till nyligen var det svårt att få tag på bra montagesystem för tegelprofilerad takplåt. Våra tyska leverantörer har nu tagit fram ett stabilt system som både är starkt och tätt.
Läs mer
Hesselbyholms Gård – Solceller 116kW

Hesselbyholms Gård – Solceller 116kW

En av Sörmlands största privata solcellsanläggningar ligger på Hesselbyholms slott. Med 474 paneler fördelat på tre tak täcker dem över 800 kvm och producerar tillräckligt med el för att vara självförsörjande.
Läs mer
Sommarstuga Heby – Solceller 2,2 KW

Sommarstuga Heby – solceller 2,2 kW

Nio paneler räcker för att sommarstugan ska bli självförsörjande i minst trettio år. Och taket la vi om på samma gång.
Läs mer
Villa I Mariefred – Solceller 7,2 KW

Villa i Mariefred – Solceller 7,2 kW

EnergiEngagemang erbjöd en helhetslösning som omfattade både takomläggning – med ROT-avdrag – och en komplett driftsatt solcellsanläggning.
Läs mer
Lantbruk Stallarholmen – Solceller 27kW

Lantbruk Stallarholmen – Solceller 27kW

Gården ligger vackert beläget ute på Selaön mellan Mariefred och Strängnäs. Med stora lador är gården som klippt och skuren för solenergi.
Läs mer
Garage Stallarholmen – Solceller 6,9 KW

Garage Stallarholmen – Solceller 6,9 kW

Paret bor i en relativt nybyggd villa med tillhörande garage. Redan vid byggnationen utvärderade ägarna olika alternativ. Solenergi blev det självklara valet.
Läs mer
Lantbruk Hölö – Solceller 6,9 KW

Lantbruk Hölö – Solceller 6,9 kW

EnergiEngagemang genomförde först en takförbättring och monterade därefter en solcellsanläggning som producerar över 6.000 kWh/år
Läs mer
Villa Hälleforsnäs – Solceller 4,9 KW

Villa Hälleforsnäs – Solceller 4,9 kW

Som energi- och klimatrådgivare har han stenkoll på sin energikonsumtion och kan följa sin elförbrukning direkt i mobilen. Att låta solen stå för elproduktionen var ett enkelt val.
Läs mer
Villa I Björktorp – Solceller 7,2 KW

Villa i Björktorp – Solceller 7,2 kW

Efter att under en längre tid funderar på att installera solvärme blev det till slut en solcellsanläggning som blev den optimala lösningen.
Läs mer
Villa – Åkers Styckebruk 10,8 KW

Villa – Åkers Styckebruk 10,8 kW

44 paneler genererar i stort sett hela elbehovet för familjen som även har installerat pelletspanna och solfångare.
Läs mer
Back To Top