Solceller på tak

Utnyttja ditt tak för att göra el

Vi har byggt solcellsanläggningar sedan 2012 och är specialiserade mot lantbruk, industri och fastighetsinstallationer och har byggt upp värdefull kunskap kring den här typen av stora projekt. Varje läge och byggnad är unik och det är viktigt att solcellerna anpassas utifrån takets specifika förutsättningar för att maximera effektiviteten och avkastningen.

Hur fungerar solceller på tak?

Solceller på tak fungerar genom att omvandla solens strålar till elektricitet. Varje solcell består av flera lager kisel som genererar likström när de utsätts för solljus. Denna likström omvandlas sedan till växelström med hjälp av en växelriktare, så att elen kan användas i byggnaden eller matas ut på elnätet. Genom att noggrant analysera och optimera dessa faktorer kan vi säkerställa att din solcellsanläggning presterar maximalt och ger dig största möjliga avkastning både ekonomiskt och miljömässigt.

För industri och företag

För företag finns en mängd fördelar med att installera solceller på taket. Ofta finns stora tak att tillgå som i dagsläget inte utnyttjas. Solceller för företag ger en direkt avkastning i form av lägre elkostnader, och varje kvadratmeter solceller bidrar dessutom till att minska koldioxidutsläppen med 65 kg per år.

För fastighetsbolag

Ofta har fastighetsbolag flertalet tak som inte utnyttjas på ett effektivt sätt, här finns pengar att hämta. Solenergi till fastigheter bidrar inte bara till bättre miljö och med det högre miljöklassning på fastigheten, det är också en konkret lönsam investering. Genom att producera egen el kan du både täcka upp de egna elkostnaderna, men också erbjuda hyresgäster grön, närproducerad el.

För lantbruk

Med våra rötter i den Sörmländska landsbygden har vi lång erfarenhet och goda kunskaper vad som gäller för att en solcellsanläggning på ett lantbruk ska bli så bra som möjligt. Få fastigheter har sådan potential för att ta tillvara solen. Stora tak med bra lutning i öppna landskap. Våra solceller för lantbruk är alltid optimerade baserat på din förbrukningsprofil och fastighetens övriga förutsättningar. Bättre investering är svårt att hitta.

För BRF:er

Fler och fler BRF:er upptäcker möjligheten att få billig el direkt från solen. Att sätta solceller på taken ger en direkt effekt på elräkningen samtidigt som BRF:en tar aktiv del i omställningen till en hållbar energiförsörjning. Solceller till bostadsrättsföreningar är inte bara en ekonomiskt smart investering, utan också ett steg mot en grönare framtid.

Varför solenergi på taket?

Lönsamt

Lönsamheten med solenergi på taket visar sig direkt i form av lägre elräkningar. En egenkonsumtion av solelen gör att du slipper köpa in el och sparar in på kostnaden för elen, men även den rörliga nätavgiften och eventuell energiskatt. Många går plus redan första året.

Miljövänligt

Sett ur ett större perspektiv är man som solelproducent med i en global rörelse där mikroproduktion är en del av ett hållbart samhälle med en tydlig framtidstro. Samtidigt är solenergi det kraftslag som både är billigast och snabbast att bygga nytt.

Solenergi gör dig oberoende

Med solpaneler på taket kommer du alltid ha tillgång till närproducerad el och kan känna dig oberoende av elbolagens elprishöjningar framöver. Samtidigt utvecklas batteri- och laddlösningar kontinuerligt för den som vill komplettera sin anläggning.

Hej, vi pratar gärna solenergi med dig!

Vi besöker dig gärna för att på plats kunna se vilken lösning som skulle vara bäst utifrån fastighetens förutsättning.

Ring vår växel så blir du kopplad till en säljare i din region.

010-30 30 100

info@energiengagemang.se

Vill du att vi kontaktar dig?

Vill du få en offert eller har specifika frågor gällande solenergi och/eller energilager? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort.

Referenser

Här nedan finner du exempel på olika typer av solcellsinstallationer.

Jag kan verkligen rekommendera EnergiEngagemang. Bra projektering, professionellt genomförd installation och anläggningen producerar något som mer än prognos när jag stämmer av första åretsproduktion.
Grymt proffsiga i alla steg. jättenöjd med allt. Utlovade kWh stämmer bra (snart inne på år 3). Kunnig och engagerad personal. Kan rekommenderas!!
Jag tror att anläggningen är en av de bästa investeringarna vi har gjort. Jag uppskattar att vi kommer minska våra elkostnader med uppåt 50 procent på årsbasis.

Hej, jag pratar gärna solenergi med dig!

Är du intresserad av vad du som markägare kan få ut i arrende? Är ditt företag intresserad av att äga en solcellspark? Vill du veta vad en PPA kan kosta? Slå gärna en signal eller skicka ett mail, så kan jag berätta mer.


Erik Rindeskär

070-330 03 31

erik.rindeskar@energiengagemang.se

Hej, jag pratar gärna solenergi med dig!

Är du intresserad av vad du som markägare kan få ut i arrende? Är ditt företag intresserad av att äga en solcellspark? Vill du veta vad en PPA kan kosta? Slå gärna en signal eller skicka ett mail, så kan jag berätta mer.


Erik Rindeskär