Lantbruk

Direkt avkastning med solceller

Fler och fler lantbruk får upp ögonen för solceller. Inte bara för att det är bra för miljön utan för att det är en konkret lönsam investering.

Solceller i öppna landskap

Vi har lång och gedigen erfarenhet av att skapa solcellsanläggningar, på tak eller mark, anpassade för lantbruk. Genom grundligt genomarbetat beslutsunderlag optimerar vi anläggningen baserat på din förbrukningsprofil och fastighetens övriga förutsättningar, med fokus på att skapa bäst lönsamhet över tid.

Vi är experter på solceller för lantbruk

Med våra rötter i den Sörmländska landsbygden har vi lång erfarenhet och goda kunskaper vad som gäller för att en solcellsanläggning på ett lantbruk ska bli så bra som möjligt. Få fastigheter har sådan potential för att ta tillvara solen. Stora tak med bra lutning i öppna landskap. Det kan knappast bli bättre.

Varför solenergi?

Solenergi är lönsamt

Lönsamheten visar sig direkt i form av lägre elräkningar. En egenkonsumtion av solelen gör att du slipper köpa in el och sparar in på kostnaden för elen, men även den rörliga nätavgiften och eventuell energiskatt. Många går plus redan första året.

Solenergi är miljövänligt

Sett ur ett större perspektiv är man som solelproducent med i en global rörelse där mikroproduktion är en del av ett hållbart samhälle med en tydlig framtidstro. Samtidigt är solenergi det kraftslag som både är billigast och snabbast att bygga nytt.

Solenergi gör dig oberoende

Med solceller på taket kommer du alltid ha tillgång till närproducerad el och kan känna dig oberoende av elbolagens elprishöjningar framöver. Samtidigt utvecklas batteri- och laddlösningar kontinuerligt för den som vill komplettera sin anläggning.

Bättre ekonomi och mindre utsläpp

Att sätta upp i en solcellsanläggning på taket eller marken är en av de bättre investeringarna ett lantbruk kan göra på lång sikt. Avkastningen får du direkt i form av lägre elkostnad och dessutom bidrar gården till att minska koldioxidutsläppen med 65 kg per installerad kvadratmeter och år.

Vi tar fram ett beslutsunderlag som ger dig helheten

Att installera solceller är en stor investering, därför att det viktigt att du fattar beslut på ett korrekt och genomarbetat underlag. Vi optimerar anläggningen baserat på din förbrukningsprofil och fastighetens övriga förutsättningar. Dessutom får du alltid en riskanalys så att du enkelt kan se hur investeringen påverkas beroende på framtida elpriser. I underlaget får du även dokumenterade energiflöden och tydliga ekonomiska utfall.

Se vårt webinarium om hur sol- och jordbruk kan samexistera

På det här webbinariet vill vi skapa en bättre förståelse för skillnaden mellan Agrivoltaics och Ecovoltaic men också lyfta fram exempel på vad som har gjorts i Sverige och vad fungerar.Vi har bjudit in branschkollegor från både elbolag och forskarvärlden. Här kan du få höra vilka marker som passar bäst för solparker, vilka grödor som bäst går att odla och lyssna till fyra års erfarenhet av hur fåren i Uddevalla håller rent under panelraderna.

Exempel

Här nedan finner du referenser och exempel på solcellsparksinstallationer som vi har gjort nyligen.

Jag kan verkligen rekommendera EnergiEngagemang. Bra projektering, professionellt genomförd installation och anläggningen producerar något som mer än prognos när jag stämmer av första åretsproduktion.
Grymt proffsiga i alla steg. jättenöjd med allt. Utlovade kWh stämmer bra (snart inne på år 3). Kunnig och engagerad personal. Kan rekommenderas!!
Jag tror att anläggningen är en av de bästa investeringarna vi har gjort. Jag uppskattar att vi kommer minska våra elkostnader med uppåt 50 procent på årsbasis.

Hej, jag pratar gärna solenergi med dig!

Är du intresserad av vad du som markägare kan få ut i arrende? Är ditt företag intresserad av att äga en solcellspark? Vill du veta vad en PPA kan kosta? Slå gärna en signal eller skicka ett mail, så kan jag berätta mer.


Erik Rindeskär

070-330 03 31

erik.rindeskar@energiengagemang.se

Hej, jag pratar gärna solenergi med dig!

Är du intresserad av vad du som markägare kan få ut i arrende? Är ditt företag intresserad av att äga en solcellspark? Vill du veta vad en PPA kan kosta? Slå gärna en signal eller skicka ett mail, så kan jag berätta mer.


Erik Rindeskär

Hej, vi pratar gärna solenergi med dig!

Vi besöker dig gärna för att på plats kunna se vilken lösning som skulle vara bäst utifrån fastighetens förutsättning.

Ring vår växel så blir du kopplad till en säljare i din region.

010-30 30 100

info@energiengagemang.se

Vill du att vi kontaktar dig?

Vill du få en offert eller har specifika frågor gällande solenergi och/eller energilager? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort.