Solkraftverk

En solid investering för ett långsiktigt lantbruk och företagande

Lönsamhet är ofta en utmaning både för lantbruk och företag. Men genom att utnyttja mark för att producera el genom ett eget solkraftverk säkerställer du ett fast lågt elpris under hela anläggningens tid. Ett bra sätt att skapa ökad lönsamhet.

Använd sämre mark till att bygga egen solpark

Arealer som inte duger som produktiv åkermark kan vara utmärk för ett eget solkraftverk. En förutsättning är naturligtvis att marken är duglig för att få ned bärande stolpar och att den inte skyms av närliggande skog som kan kasta långa skuggor.

10-15 gånger högre avkastning

Avkastningen på ett solkraftverk kan estimeras till 10-15 gånger så hög som spannmålsodling. Men lugn, vi begär inte att du ska överge fin åkermark. Men oftast kan du hitta ett par hektar som inte är helt optimal för odling, men som istället skulle kunna användas och bli till ett fint tillskott till den övriga verksamheten.

Jämnar ut intäktsflödet

Värt att beakta är även faktumet att ett solkraftverk ger en bra differentiering av intäktsflödet på gården. Torra varma år med lite regn ger låg spannmålsskörd. Dessa år har du istället massor av sol och oftast höga elpriser – bingo för solkraftverket.

Jag kan verkligen rekommendera EnergiEngagemang. Bra projektering, professionellt genomförd installation och anläggningen producerar något som mer än prognos när jag stämmer av första åretsproduktion.
Grymt proffsiga i alla steg. jättenöjd med allt. Utlovade kWh stämmer bra (snart inne på år 3). Kunnig och engagerad personal. Kan rekommenderas!!
Jag tror att anläggningen är en av de bästa investeringarna vi har gjort. Jag uppskattar att vi kommer minska våra elkostnader med uppåt 50 procent på årsbasis.

Hej, jag pratar gärna solenergi med dig!

Är du intresserad av vad du som markägare kan få ut i arrende? Är ditt företag intresserad av att äga en solcellspark? Vill du veta vad en PPA kan kosta? Slå gärna en signal eller skicka ett mail, så kan jag berätta mer.


Erik Rindeskär

070-330 03 31

erik.rindeskar@energiengagemang.se

Hej, jag pratar gärna solenergi med dig!

Är du intresserad av vad du som markägare kan få ut i arrende? Är ditt företag intresserad av att äga en solcellspark? Vill du veta vad en PPA kan kosta? Slå gärna en signal eller skicka ett mail, så kan jag berätta mer.


Erik Rindeskär

Hej, vi pratar gärna solkraftverk med dig!

Vi besöker dig gärna för att på plats kunna se vilken lösning som skulle vara bäst utifrån fastighetens förutsättning.

Ring vår växel så blir du kopplad till en säljare i din region.

010-30 30 100

info@energiengagemang.se

Vill du att vi kontaktar dig?

Vill du få en offert eller har specifika frågor gällande solenergi och/eller energilager? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort.