skip to Main Content

Solceller till bostadsrättsföreningen

Fler och fler BRF:er upptäcker möjligheten att få billig el direkt från solen. Att sätta solceller på taken ger en direkt effekt på elräkningen samtidigt som BRF:en tar aktiv del i omställningen till en hållbar energiförsörjning.

El till alla

Med solceller på taken går det att producera el till föreningens gemensamma förbrukning. Det finns också möjlighet att göra installationer till enskilda medlemmar beroende på hur taken ser ut. Har du frågor vad som gäller för just din BRF? Vi hjälper gärna till att reda ut frågorna. Kontakta vår produktuvecklingschef här till höger.

Bättre ekonomi och mindre utsläpp

Att sätta upp i en solcellsanläggning på taket är en av de bättre investeringarna en förening kan göra för sina medlemmar. Avkastningen får ni direkt i form av lägre elkostnad samtidigt som ni höjer värdet på fastigheten. Dessutom bidrar hela föreningen till en bättre miljö. För varje kvadratmeter solpanel som ni sätter på taken minskar koldioxidutsläppen med 65 kg per år.

3 Anledningar varför solenergi är en bra investering på en bostadsrättsförening

Solenergi är lönsamt
Lönsamheten visar sig direkt i form av lägre elräkningar. En egenkonsumtion av solelen gör att du slipper köpa in el och sparar in på kostnaden för elen, men även den rörliga nätavgiften och eventuell energiskatt. Många går plus redan första året.

Solenergi är miljövänligt
Sett ur ett större perspektiv är man som solelproducent med i en global rörelse där mikroproduktion är en del av ett hållbart samhälle med en tydlig framtidstro. Samtidigt är solenergi det kraftslag som både är billigast och snabbast att bygga nytt.

Solenergi gör dig oberoende
Med solceller på taket kommer du alltid ha tillgång till närproducerad el och kan känna dig oberoende av elbolagens elprishöjningar framöver. Samtidigt utvecklas batteri- och laddlösningar kontinuerligt för den som vill komplettera sin anläggning.

Jag kan verkligen rekommendera EnergiEngagemang. Bra projektering, professionellt genomförd installation och anläggningen producerar något som mer än prognos när jag stämmer av första årets produktion.

Hej!
Vi pratar gärna solenergi med dig,


Vi kommer gärna ut på besök och kan då på plats inspektera taket, ta korrekta mått och svara på frågor. Du får sedan ett korrekt kostnadsförslag med produktionsuträkning och besparingspotential.

Jonas Weissglas
070-660 65 85
Skicka e-post

✍️ Eller fyll i formuläret nedan så ringer vi upp dig
Exempel på installationer till Bostadsrättsföreningar som vi har gjort

BRF Ängspiren – Tyresö

På en strandäng vid Erstaviken strax söder om Stockholm ligger brf Ängspiren. Trots att föreningen är så ny att de första medlemmarna flyttade in först 2017 valde man hösten 2019 att påbörja ett nytt, stort projekt i föreningen: solceller på taket.
Läs mer

BRF Skutskepparen i Nyköping

BRF Skutskepparen är en mycket aktiv förening i Nyköping. Solcellernas produktion stäms av vid varje styrelsemöte. Hittills har resultatet varit över förväntan.
Läs mer

BRF Hästen i Tyringe

BRF Hästen i Tyringe, Hässleholm består av tre hus där det mittersta med den stora tvättstugan som har den klart högsta gemensamma elförbrukningen. Det blev därför naturligt att placera anläggningen på det taket.
Läs mer

BRF Idrottshallen i Linköping

BRF Idrottshallen ligger centralt i Linköping. Solceller har länge diskuterats och efter att ha installerat IMD gjorde man slag i saken.
Läs mer
Loggor2021
Back To Top