Moses Bil & Lack

Exklusiv bilvård i Tollarps skogar

Exklusiva bilmärken och lyxbilägare från andra länder kommer till Moses Bil & Lack i Tollarp för att få sina bilar lagade och lackade.

Det senaste årets höga elpriser har fått många att vilja spara el. Men den stora möjligheten för den som äger lite mark är snarare att investera i solenergi och bli sin egen elproducent.

– Jag är gudaglad att jag investerade i det här, nu är drömmen att bygga dubbelt så stort, säger Mose Freyer, vd för Moses Bil & Lack.

Moses Bil & Lack ett familjeföretag med över 50 medarbetare och en passion för bilar vars rykte har spridit sig över hela världen.

– Vi tar hand om mängder av exklusiva bilar. Kända människor låter flyga in sina specialare till oss under sekretess för att vi ska ta hand om dem, säger Mose Freyer.

Men 9 000 kvadratmeter som ska värmas upp, plus sex lackboxar och god ventilation. Det innebär att företaget gör av med mycket ström. Våren 2021 fattade man därför beslutet att investera i en egen solcellspark med 1320 paneler, placerade på en hektar bakom verkstaden. 

– Totalt producerar parken 198 000 kWh per år, och jag är gudaglad att jag investerade i det här, säger Mose.