Äleby Solpark

Välkommen till Äleby Solpark

På Äleby gård, på selaön i Strängnäs kommun, planeras en ny solpark. Parken kommer totalt omfatta ca 60 hektar.

Planen är att parken ska börja byggas vintern 2024 och stå klar att börja leverera grön lokal el våren 2025. Elen som parken genererar kommer inte bara se till att närområdet får tillgång till fossilfri el, den kommer också vara en del i att stabilisera det svenska elnätet.

Området för parken är idealiskt för solenergi då det har bra solinstrålning, bra nätanslutning, erbjuder goda möjligheter att visa hänsyn till skyddsvärda miljöer och har en lättarbetad mark för enkelt montage. När parken sedan nått sin livslängd kommer den att vara lika enkel att montera ner för att återvinnas. Marken kommer då direkt att kunna användas till annat.

60 996 st

Solpaneler ska monteras


Ca 60 ha

Solparkens totala yta


33 MW

Är parkens installerade effekt


30 584 000 kWh

beräknas produceras årligen


Senaste nytt

Från Äleby Solcellspark

Kommunikatör

Emma Nygren Tibblin
emma.tibblin@energiengagemang.se

Projektledare

Åsa Lindbom
asa.lindbom@energiengagemang.se

Vanliga frågor om solcellsparker

I många länder är solcellsparker ett vanligt fenomen och en viktig bidragare till elsystemet. I Sverige är de dock fortfarande inte lika vanliga. I våran kunskapsbank har vi samlat ett antal frågor som du kanske söker svar på.

Är ditt företag intresserad av att bygga en solcellspark?

Se till att all el som ditt företag förbrukar är producerat av solenergi. Genom att äga en egen solcellspark tar ni en aktiv roll i den energiomställning som nu sker över hela världen.

Vill ni veta mer hur det går till rent praktiskt? Kontakta oss så bokar vi in ett platsbesök i solcellsparken. På plats kan vi visa och förklara hur det fungerar och berätta mer om fördelarna med att investera i solenergi.

Vill du att vi kontaktar dig?

Vill du få en offert eller har specifika frågor gällande solenergi och/eller energilager? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort.