Fem frågor till vår nya HR-chef

Helena Sjöberg har börjat som HR-chef på EnergiEngagemang. Det är en nyinrättad position. Företaget fortsätter att växa och därför behövs Helena som ska jobba med personalfrågorna och framför allt hålla i alla nyrekryteringar som är på gång i år.

Vad engagerar dig i dig nya roll?

Det är att det finns en otrolig bredd i rollen. Att få möjlighet att påverka hur rollen och HR-arbetet ska utformas känns otroligt motiverande. För mig är det viktigt att HR-frågorna kopplas till verksamheten, så att inte HR blir en sidofunktion. Både chefer och medarbetare ska kunna se värdet av det jag bidrar med. Det som står högt på listan för HR-arbetet det kommande året är förstås rekrytering och en bra introduktion för de nya medarbetarna. Att påbörja värdegrundsarbete, med början i ledningsgruppen och därefter genom hela organisationen, är också något som jag ser mycket fram emot. Det kommer att bli ett spännande år och jag är otroligt glad och stolt över att vara en del av EnergiEngagemang!

Hur är det att jobba på EnergiEngagemang?

Under min första månad på EnergiEngagemang har jag hunnit bilda mig en tillräckligt bra bild för att märka att de flesta beskriver engagemang, hjälpsamhet, prestigelöshet och hög kvalitet. Det finns en stolthet inför organisationen och det arbete vi utför. Självklart finns det mycket som behöver utvecklas, vilket bör vara något som triggar! För att trivas hos oss bör en trivas i en entreprenöriell miljö med korta beslutsvägar där det finns möjlighet att påverka.

Hur många ska rekryteras i år?

Vi planerar att anställa cirka 25 personer i olika roller.

Hur ska du göra det?

Nu i mitten av februari har vi hittills anställt sju personer. Vi kommer att utveckla karriärsidan och rekryteringsprocessens alla delar, för att hitta modeller som passar oss och de olika rollerna. De flesta av våra lediga roller kommer ut på annons men vi vill också gärna ha proaktiv kontakt med personer som är intresserade av branschen och som det kan finnas rätt möjlighet för senare. Vi vill även gärna på sikt kunna ta emot fler praktikanter. I år har vi t ex anställt Alicia, som tidigare hade praktik hos oss och som läst till solelsprojektör.

Vilka kompetenser söker EnergiEngagemang?

Vi kommer under året att vilja komma i kontakt med och rekrytera engagerade montörer, elektriker, projektledare, projektutvecklare, servicetekniker och eventuellt ett antal ledande befattningar. På vår karriärsida finns möjlighet att göra en spontanansökan och vi kommer att se över vilka som är intresserade av en viss roll innan vi sätter ut annons. Klicka här.


Profilbild för Emma Nygren Tibblin
Vill du dela nyheten med någon?