EU parlamentariker Jytte Guteland på besök i HSB Solpark

Idag hade vi Jytte Guteland, EU parlamentariker och Socialdemokrat, på besök i HSB solpark i Strängnäs. Jytte träffade tillsammans med Magnus Brandel(S) vår VD Johan Skördare som berättade om hur det gick till när parken, som då (och snart igen) var Sveriges största, byggdes. Samtalen handlade också om tillståndsprocesser, hur solparker både kan gynna elsystemet och den biologiska mångfalden samt de många möjligheter som finns att kombinera solenergiproduktion med till exempel bete, träda eller produktion av vall, bärodling osv.

”Det är verkligen en ögonöppnare att det fungerar så bra även här i norden” säger Jytte som i sitt uppdrag som EU parlamentariker arbetat med REPowerEU, vars syfte är att snabbt fasa ur rysk olja och naturgas genom snabba på omställningen till grön energi, där solceller spelar en betydande roll.

Jytte avslutar besöket med att säga ”Jag är väldigt positiv till solkraft och känner mig väldigt inspirerad både politiskt och privat”. Stort tack och välkommen åter Jytte!


Profilbild för Emma Nygren Tibblin
Vill du dela nyheten med någon?