skip to Main Content

Solceller i öppna landskap

Vi installerar storskaliga solcellsparker och effektiva solcellsanläggningar till fastighetsbolag, företag och lantbruk. Välkommen till en av Sveriges ledande solelsinstallatörer

Vi är experter på solenergi till lantbruk

Med våra rötter i den Sörmländska landsbygden har vi lång erfarenhet och goda kunskaper vad som gäller för att en solcellsanläggning på ett lantbruk ska bli så bra som möjligt. Få fastigheter har sådan potential för att ta tillvara solen. Stora tak med bra lutning i öppna landskap. Det kan knappast bli bättre.

Bättre ekonomi och mindre utsläpp

Att sätta upp i en solcellsanläggning på taket eller marken är en av de bättre investeringarna ett lantbruk kan göra på lång sikt. Avkastningen får du direkt i form av lägre elkostnad och dessutom bidrar gården till att minska koldioxidutsläppen med 65 kg per installerad kvadratmeter och år.

Vi tar fram ett beslutsunderlag som ger dig helheten

Att installera solceller är en stor investering, därför att det viktigt att du fattar beslut på ett korrekt och genomarbetat underlag. Vi optimerar anläggningen baserat på din förbrukningsprofil och fastighetens övriga förutsättningar. Dessutom får du alltid en riskanalys så att du enkelt kan se hur investeringen påverkas beroende på framtida elpriser. I underlaget får du även dokumenterade energiflöden och tydliga ekonomiska utfall.

3 Anledningar varför solenergi är en bra investering på ett lantbruk

Solenergi är lönsamt
Lönsamheten visar sig direkt i form av lägre elräkningar. En egenkonsumtion av solelen gör att du slipper köpa in el och sparar in på kostnaden för elen, men även den rörliga nätavgiften och eventuell energiskatt. Många går plus redan första året.

Solenergi är miljövänligt
Sett ur ett större perspektiv är man som solelproducent med i en global rörelse där mikroproduktion är en del av ett hållbart samhälle med en tydlig framtidstro. Samtidigt är solenergi det kraftslag som både är billigast och snabbast att bygga nytt.

Solenergi gör dig oberoende
Med solceller på taket kommer du alltid ha tillgång till närproducerad el och kan känna dig oberoende av elbolagens elprishöjningar framöver. Samtidigt utvecklas batteri- och laddlösningar kontinuerligt för den som vill komplettera sin anläggning.

Se vårt webinarium om solenergi för lantbruk

Jag kan verkligen rekommendera EnergiEngagemang. Bra projektering, professionellt genomförd installation och anläggningen producerar något som mer än prognos när jag stämmer av första årets produktion.

Hej!
Vi pratar gärna solenergi med dig,


Vi kommer gärna ut på besök och kan då på plats inspektera taket, ta korrekta mått och svara på frågor. Du får sedan ett korrekt kostnadsförslag med produktionsuträkning och besparingspotential.

Jonas Helander
070-330 29 26
Skicka e-post

✍️ Eller fyll i formuläret nedan så ringer vi upp dig
Exempel på lantbruksinstallationer som vi har gjort

Johannesbergs Säteri

En möjlighet att bli mer självförsörjande på el, samtidigt som de sänker elkostnaderna och bidrar…

Läs mer

Vikaryd Köttbod i Alingsås

På Vikaryd strax utanför Alingsås finner du förstklassigt närproducerat kött och högeffektiv närproducerad solenergi på taket.
Läs mer

Dufeke Säteri

372 solpaneler sattes på de båda historiska ekonomibyggnaderna. De helsvarta solcellerna ger ett sobert intryck och passar väl med takbeläggningen på huvudbyggnaden.
Läs mer

Wij Säteri

Wij Säteri ligger i Håbo kommun utanför Stockholm. Solcellerna är monterade på två tak som är riktade mot sydöst respektive sydväst.
Läs mer
Loggor2021
Back To Top