skip to Main Content

Välkommen till ett givande och matnyttigt webbinarium där vi pratar om solparkers miljönytta - Ecovoltaics och Agrivoltaics

Vi har jobbat som solentreprenör i över tio år och byggt många solparker, både stora och små.

På det här webbinariet vill vi skapa en bättre förståelse för skillnaden mellan Agrivoltaics och Ecovoltaic men också lyfta fram exempel på vad som har gjorts i Sverige och vad fungerar.

Vi har bjudit in branschkollegor från både elbolag och forskarvärlden. Tillsammans vill vi ge en bild av hur det ser ut idag och vad vi kan förvänta oss i framtiden.

Agenda - Fredag 9 december kl. 14.00 - 15.45

14.00 – 14.10 – Förbjudet att bygga på åkermark? – Carl-Christian Bohl, affärsområdeschef Solparker på EnergiEngagemang
Vi börjar webbinariet med att ge en kort sammanfattning och kommentar om beslutet i Mark- och Miljööverdomstolen gällande två solparker i Skåne.

14.10 – 14.40 – Agrivoltaics och Ecovoltaics Vad är vad? – Lina Cole, Projektledare Samråd & Tillstånd på EnergiEngagemang
Vi reder ut begreppen om vad som skiljer Agrivoltaics och Ecovoltaics och tar en närmare titt på vilka lösningar som passar bäst på olika typer av mark och vilka svårigheter som kan påträffas.

14.40 – 15.00 – Vad kan man odla i en solcellspark  – Tora Råberg, Forskare och Hortonom på RISE
Tora presenterar sitt arbete på RISE om vilka grödor som passar att odla i en solcellspark.

15.00 – 15.15 – Agrivoltaics i praktiken – Tommy Magnusson, Projektledare på Uddevalla Energi
2018 byggde EnergiEngagemang en solcellspark åt Uddevalla Energi. I fyra år har ett arbetslag bestående av får, bearbetat marken under panelerna och Tommy berättar om hur det har gått och vilka lärdomar det finns att dra.

15.15 – 15.30 – Vilken mark lämpar sig för solparker – Oskar Molin, Projektutvecklingschef solparker på EnergiEngagemang
Oskar träffar dagligen markägare som är intresserad av att bygga och/eller arrendera ut sin mark för solcellsparker. Här berättar han om vilka marker som lämpar sig bäst och vilka kriterier som ska uppfyllas för att det ska vara möjligt att etablera en solcellspark.

15.30 – 15.45 – Öppna frågor
Vi bjuder in alla i webbinariet att ställa frågor till talarna.

Anmälan till webbinariet

Vänligen fyll i namn och e-post nedan så skickar vi ut en länk i god tid innan webbinariet.

(Obligatoriskt)” anger obligatoriska fält

Back To Top