fbpx skip to Main Content

Välkommen till ett givande och matnyttigt webbinarium där vi pratar om Svenska kraftnäts frekvensmarknad

Svenska kraftnät ansvarar för att upprätthålla balansen mellan elförbrukning och elproduktion i det svenska elsystemet. För att göra det så köper de in och aktiverar stödtjänster. På det här webbinariet kommer vi att titta på två specifika reservmarknader FFR och FCR:

Snabb frekvensreserv (Fast Frequency Reserve, FFR) är en automatisk reserv som hanterar de inledningsvis snabba och djupa (transienta) frekvensförändringar som kan uppstå vid fel vid låg nivå av rotationsenergi i det nordiska kraftsystemet.

Frekvenshållningsreserv Normaldrift (Frequency Containment Reserve – Normal, FCR-N) är en automatisk stödtjänst som stabiliserar frekvensen vid små förändringar i förbrukning eller produktion. Den finns även för specifik upp- och nedreglering.

På det här webbinariet vill vi skapa en bättre förståelse för vilka faktorer som påverkar frekvensmarknaden och hur den fungerar. Vi går också igenom vilka steg ska tas för att kunna bli en aktör.

Agenda - Onsdag 21 september kl. 13.00 - 14.30

13.00 – 13.15 – Solenergi och storskalig energilagring i Sverige – Johan Skördare, VD EnergiEngagemang
Kort introduktion om marknaden och potentialen för utbyggnaden av solenergi tillsammans med batterilagring i det svenska elsystemet.

13.15 – 14.00 – Frekvensmarknaden – Anna Jäderström, Enhetschef Balansmarknad Svenska Kraftnät
Anna berättar hur frekvensmarknaden fungerar och hur den är uppbyggd. Vi går in i detalj för att identifiera och förklara vilka faktorer som påverkar prisbilden och hur marknadsutvecklingen ser ut framöver

14.00 – 14.15 – Hur kan mitt företag bli en aktör på frekvensmarknaden? – Johan Skördare, VD EnergiEngagemang
Vi presenterar vilka produkter och tjänster som EnergiEngagemang kan erbjuda.

14.15 – 14.30 – Frågestund
Öppen frågestund för alla deltagare

Anmäl dig här

Vänligen fyll i namn och e-post nedan så skickar vi ut en länk i god tid innan webbinariet.

(Obligatoriskt)” anger obligatoriska fält

Back To Top