fbpx skip to Main Content

Batteri + sol = sant

Utvecklingen på fordonssidan driver fram bättre och bättre prestanda och ekonomi för lagring av energi i batterier.

Batterierna hjälper till att optimera fastighetselen

Att kombinera batterier med solproduktion ger flera fördelar. Batterierna kan fördela om energin över hela dygnet, vilket leder till överskottet från solproduktionen under dagen kan utnyttjas när solen gått ner. På så sätt kan man i större utsträckning byggoptimera en solcellsanläggning och ta del av täckningsbidraget från el-, skatt- och nätkostnader.

Effektreserv och eventuellt lägre nätavgifter

Batterierna bidrar också till att skapa en effektreserv. Den kan användas för att jämna ut effektuttaget från elnätet över dygnet. Det här kan i många fall ge en reduktion av den fasta nätkostnaden för abonnerad effekt.

3 Anledningar varför våra batterilösningar är en bra investering

Solenergi är lönsamt
Lönsamheten visar sig direkt i form av lägre elräkningar. En egenkonsumtion av solelen gör att du slipper köpa in el och sparar in på kostnaden för elen, men även den rörliga nätavgiften och eventuell energiskatt. Många går plus redan första året.

Solenergi är miljövänligt
Sett ur ett större perspektiv är man som solelproducent med i en global rörelse där mikroproduktion är en del av ett hållbart samhälle med en tydlig framtidstro. Samtidigt är solenergi det kraftslag som både är billigast och snabbast att bygga nytt.

Solenergi gör dig oberoende
Med solceller på taket kommer du alltid ha tillgång till närproducerad el och kan känna dig oberoende av elbolagens elprishöjningar framöver. Samtidigt utvecklas batteri- och laddlösningar kontinuerligt för den som vill komplettera sin anläggning.

Jag kan verkligen rekommendera EnergiEngagemang. bra projektering, professionellt genomförd installation och anläggningen producerar något som mer än prognos när jag stämmer av första åretsproduktion.

Hej!
Vi pratar gärna solenergi med dig,


Vi kommer gärna ut på besök och kan då på plats inspektera taket, ta korrekta mått och svara på frågor. Du får sedan ett korrekt kostnadsförslag med produktionsuträkning och besparingspotential.

Jonas Weissglas
070-660 65 85
Skicka e-post

✍️ Eller fyll i formuläret nedan så ringer vi upp dig
Exempel på installationer till Bostadsrättsföreningar som vi har gjort

BRF Ängspiren – Tyresö

På en strandäng vid Erstaviken strax söder om Stockholm ligger brf Ängspiren. Trots att föreningen är så ny att de första medlemmarna flyttade in först 2017 valde man hösten 2019 att påbörja ett nytt, stort projekt i föreningen: solceller på taket.
Läs mer

BRF Skutskepparen i Nyköping

BRF Skutskepparen är en mycket aktiv förening i Nyköping. Solcellernas produktion stäms av vid varje styrelsemöte. Hittills har resultatet varit över förväntan.
Läs mer

BRF Hästen i Tyringe

BRF Hästen i Tyringe, Hässleholm består av tre hus där det mittersta med den stora tvättstugan som har den klart högsta gemensamma elförbrukningen. Det blev därför naturligt att placera anläggningen på det taket.
Läs mer

BRF Idrottshallen i Linköping

BRF Idrottshallen ligger centralt i Linköping. Solceller har länge diskuterats och efter att ha installerat IMD gjorde man slag i saken.
Läs mer
Loggor2021
Back To Top