fbpx skip to Main Content

Bakgrund
I denna villa bor en familj med tonårsbarn. De kontaktade EnergiEngagemang under hösten, då de var nyfikna på solel, men hade många frågor som de ville få hjälp att reda ut. EnergiEngagemang gjorde ett kostnadsfritt besök hos dem för att reda ut alla frågetecken men också för att ta fram ett förslag på hur en solelsanläggning skulle kunna se ut just på deras hus. En av funderingarna var om det över huvud taget gick att sätta solpaneler på en villa med brutet tak, och ja, det går!

Lösning
EnergiEngagemang presenterade ett förslag med solpaneler på den övre halvan av det brutna taket. Det var viktigt att det blev snyggt, tyckte ägarfamiljen, som också valde en solpanel med svart ram och svart baksida, för att få ett enhetligare och diskretare utseende. Om familjen i framtiden vill utöka sin solcellsanläggning går det också att sätta solpaneler på nedre halvan av taket eller på garaget, men då måste man först ta ner lite träd som idag skuggar. Anläggningen beställdes sent på hösten med leverans ”först i kön” till våren. På så sätt försäkrade sig familjen om att komma igång med solelsproduktionen direkt när vårens solstrålar började titta fram.

Resultat
Resultatet blev en snygg och effektiv anläggning som är perfekt anpassad till husets tak. Familjen får lägre elräkningar i många år framöver, och producerar egen el på ett miljövänligt, enkelt och underhållsfritt sätt.

  • Storlek: 44 kvm
  • Installerad effekt: 6,6 kW
  • Årlig produktion: 6 300 kWh
  • Årlig förbrukning: 19 000 kWh
  • Självförsörjandegrad: 33%
Back To Top