fbpx skip to Main Content
Gula Industrihuset i Stallarholmen

Bakgrund

Gula Industrihuset är en stor industribyggnad vid Mälarens strand i centrala Stallarholmen. Huset har nära 100 år på nacken. Idag huserar här fler än 40 företag och föreningar med vitt varierande verksamhet. Här kan du fynda på auktion, skicka en blomma, köpa hantverksmässigt stoppad korv, beställa unika vävda mattor, gå till frissan, köra ett gympass, få en fåtölj omklädd, trycka ett grafiskt blad, botanisera på loppis, beställa renovering av huset, ta ditt djur till veterinären, besöka ortens tidningsredaktion, spela bridge och boule, bada, sola solarium, köpa designkläder, dansa, ta en ekologisk fika och mycket annat. Alla med den gemensamma nämnaren att de alla är i behov av energi.

Lösning

Många av hyresgästerna har ett tydligt fokus på återbruk, lokal produktion och ekologiska och miljövänliga metoder. Samtidigt har ägarna en ambition att bit för bit modernisera huset, där de kombinerar en hundraårig industribyggnad med det senaste inom fastighetsförvaltning. Jordvärme har installerats och tillsammans med solel får de nu energi från båda ovan och under. I de flesta projekt brukar EnergiEngagemang leverera nyckelfärdiga installationer, monterat och klart. I just detta fall hade kunden eget folk som kunde göra jobbet, så detta projekt blev ett samarbete där EnergiEngagemang levererade varor och kunnande och kundens egna anställda genomförde montage och elektrikerinkoppling. En bra kombo tyckte båda parter.

Resultat

Taket som ligger i rakt sydlig läge är som gjort för solenergi. Uppdelat på två sektioner ligger nu totalt 216 solpaneler monterade som årligen kommer producera mer än 50 000 kWh.

gulaindustritak

  • Storlek: 367 kvm
  • Installerad effekt: 54 kW
  • Årlig produktion: 51 300 kWh
  • Årlig förbrukning: 370 000 kWh
  • Självförsörjandegrad: 14%
Back To Top