fbpx skip to Main Content
solceller värmdö BRF solbacken

Bakgrund
Med namnet BRF Solbacken var en satsning på solceller för denna bostadsrättsförening på Värmdö givet. Föreningen består av nio radhus och samband med att de skulle lägga om lånen såg de över potentialen i hur mycket pengar man kunde spara genom att installera solceller.

Lösning
Det var när de skulle lägga om lånen som de kom fram till att en satsning på solenergi skulle bli riktigt lönsam. Fördelarna var många. Då det handlade om nio tak gick det att få ner totalpriset på investeringen. Då investeringen gjordes samtidigt som man lade om lånen blev månadskostnaden ännu lägre än tidigare.
EnergiEngagemang hjälpte till att göra tydliga underlag så att var och en kunde se hur mycket varje enskild anläggning kommer producera och hur mycket det i sin tur påverkade elräkningen.

Resultat
Med solceller på taket har de relativt nybyggda husen fått en än mer modern touch. Förutom att de enskilda medlemmarna har fått en lägre elkostnad samtidigt som de producerar miljövänlig el har också värdet på bostadsrätterna ökat vilket de senaste försäljningspriserna har visat.

  • Storlek: 9 x 68 kvm
  • Installerad effekt: 19 x 10 kW
  • Årlig produktion: 87 500 kWh
  • Årlig förbrukning: 108 000 kWh
  • Självförsörjandegrad: 80%
Back To Top