fbpx skip to Main Content

Nobelpris och solenergi

William Nordhaus och Paul Romer får 2018 års ekonomipris för att ha inkluderat klimatförändringar respektive innovationer i ekonomiska tillväxtmodeller. Två ytterst aktuella områden som båda berör solcellsmarknaden.

Kungliga Vetenskapsakademien skriver i sitt pressmeddelande: ”Paul Romers och William Nordhaus upptäckter är metodologiska och har gett oss avgörande insikter om orsakerna bakom och konsekvenserna av teknologisk utveckling och klimatförändring. Årets pristagare levererar inga färdiga lösningar, men deras upptäckter har fört oss betydligt närmare svaret på frågan om hur vi kan uppnå uthållig och hållbar ekonomisk tillväxt i världen.”

Fler internationella rapporter menar att vi måste agerar snabbare för att ställa om vår energiproduktion. Även om man kan tycka att det som vi gör i Sverige får en marginell effekt på global nivå, är det viktigt att inse att vi alla är med och bidrar till utveckling. Genom att installera solenergi är du i högsta grad med i den utvecklingen, samtidigt som du faktiskt får mer över i plånboken. Ett tydligare exempel på hållbar ekonomisk tillväxt är svårt att hitta.

Back To Top