fbpx skip to Main Content

EnergiEngagemang stolt sponsor till MDH Solar Team

Bridgestone_map_2017MDH Solar Team är en grupp studenter från Mälardalens Högskola som ska tävla i Bridgestone World Solar Challenge 2017 i Australien med en egenbyggd solcellsbil. Studenter från hela världen tävlar i vem som snabbast kan ta sig från Darwin i norra Australien ner till Adelaide på sydkusten med enbart solen som drivkraft.

Vi på EnergiEngagemang ser det här som ett jättespännande projekt och vi kommer aktivt följa studenterna under tiden.

Själva tävlingen går av stapeln den 8-15 oktober och det är mycket som måste hinnas med tills dess. Till exempel bygga en bil. I tisdags var vi på besök i verkstaden på högskolan där det råder febril aktivitet. I och med att studenterna bygger bilen helt från grunden finns det behov av många olika kunskaper och det här projektet har attraherat studenter från skolans alla olika utbildningar. Eller som de beskriver sig själva:

Som barn var vi den nyfikna typen, som spenderade dagar med LEGO. Vi spenderade dagar med att interagera med andra. Vi spenderade dagar med att observera vår omgivning, lära oss om den, utveckla med den. Vi var tonåringarna som bestämde oss för att drömma stort och ta oss an möjligheterna som kom i vår väg. Nu är vi studenter på MDH och utbildar oss till att bli vårt bästa jag. Vårt team består av blivande informations designers, innovatörer och ingenjörer inom produktdesign, produktion, energi system, industriell ekonomi, flygteknik och robotik. Nu sätter vi ihop vår kunskap och våra hjärtan för att designa, konstruera, marknadsföra och köra ett fordon, drivet av solen, genom en hel kontinent. Vi gör detta för att det utmanar vår innovativa tänkande, vår tekniska kompetens men främst för att uppmärksamma fordon som bidrar till en hållbar framtid.

Lycka till önskar vi på EnergiEngagemang.

SolarCarInProgress
Johan Skördare, VD på EnergiEngagemang (längst till höger) tillsammans med solcellsbilen och studenter från MDH Solar Team

 

Back To Top