fbpx skip to Main Content

EnergiEngagemang i nytt samarbete

2015-05-04

Pressmeddelande:

Sol, kraft och kunskap ökar konkurrenskraften hos Energi Sverige

 Nu blir det ett större engagemang för solenergi i Energi Sverige. Genom ett samarbete med ett av Sveriges mest erfarna företag inom området – EnergiEngagemang – kommer Energi Sverige att erbjuda kompletta solenergilösningar till alla företagskunder.

Samarbetet innebär i korthet att EnergiEngagemang kommer att bistå Energi Sverige vad gäller kompetens, installation och drift avseende solceller till kunder på den svenska marknaden. Med sin spetskompetens inom småskalig energiproduktion, teknik och lagstiftning har EnergiEngagemang stått högt upp på listan av tänkbara samarbetspartners hos Energi Sverige.

– Vi märker ett ökat intresse för mikroproduktion och solcellsanläggningar i synnerhet. Förhoppningen är att samarbetet ska öka vårt kunderbjudande generellt på ett antal olika sätt framöver vilket vi känner oss hoppfulla inför då EnergiEngagemang och Energi Sverige har värdefulla synergier som kan komma kunderna till gagn, säger Ulf Dahlin, VD för Energi Försäljning Sverige.

– Solen ligger i tiden men vi är övertygade om att den också har en positiv framtid. Vi kan bara titta på Tyskland och den enorma marknad som där fullkomligt exploderat vad gäller solenergi, det finns samma förutsättningar i Sverige, fortsätter Ulf Dahlin. – Tillsammans med EnergiEngagemang kommer vi kunna erbjuda konkurrenskraftiga lösningar för solcellsanläggningar från ax till limpa. Det kommer handla om allt från projektering, installation till elleverans, säger Ulf Dahlin.

EnergiEngagemang är mycket nöjda med det nya samarbetet.

– Vi ser med glädje fram emot samarbetet med Energi Sverige, en spelare som vi anser ligga i framkant på marknaden och vågar satsa på att bredda upp sin dialog med kunderna, säger Jonas Helander, Försäljningschef på EnergiEngagemang. – Att få möjligheten att erbjuda Energi Sveriges drygt 10 000 företagskunder att få egna högkvalitativa solelanläggningar och därmed kraftfullt bistå i energiomställningen till mer förnybar elproduktion är ett viktigt steg i vår, Energi Sveriges och kundernas framtid.

– Det viktigaste i detta samarbete är kunskapen kring solenergin, en mycket politiskt diskuterad fråga. Vår bedömning är att EnergiEngagemang som oberoende aktör ligger i absolut framkant vad gäller kunskapsnivå och kvalitet för kundanpassade lösningar, leverantörer och installation. Vår förhoppning är givetvis att vi som samarbetspartner ytterligare ska kunna stärka deras position i mån av kraftfulla avtal gällande förbrukning och på så vis skapa mervärde som kommer kunderna till nytta, avslutar Ulf Dahlin.

 

För mer information:

Ulf Dahlin, VD Energi Försäljning Sverige AB. ulf.dahlin@energi-sverige.se 0708-22 35 02

Linda Billstrand Rychter, HR & Kommunikationsansvarig, Energi Försäljning Sverige AB. linda.billstrad.rychter@energi-sverige.se 0732-00 57 56

Jonas Helander, Försäljningschef EnergiEngagemang Sverige AB. jonas.helander@energiengagemang.se 0703-30 29 26

Jonas Weissglas, Marknadsansvarig EnergiEngagemang Sverige AB. jonas.weissglas@energiengagemang.se 070 – 660 65 85

 

Energi Försäljning Sverige är ett producentoberoende elhandelsbolag, som hjälper svenska företag och organisationer med behovsanpassade elavtal, kvalificerad rådgivning och fakturaservice. Idag har företaget över 10 000 kunder inom ett flertal olika branscher, både den privata och offentliga sektorn.

www.energi-sverige.se

Back To Top