skip to Main Content

Välkommen att besöka Sveriges största solcellspark i 360

Ta en aktiv del i den svenska solrevolutionen – på riktigt

Runt om i världen blir det vanligare att företag själva är med och bygger egna solcellsparker alternativt kommer överens om köp från nybyggda anläggningar via PPA (Power Purchase Agreement). Vårt grannland Danmark ligger redan långt framme i den här utvecklingen.

Svensk solenergi har en enorm potential

Vi på EnergiEngagemang har sedan starten 2012 sett möjligheterna med solenergi, men det är först nu i samband med bygget av HSB Södermanlands Solcellspark som vi känner att storskalig solenergi är redo att lyfta på riktigt. Stora delar av södra Sverige och även kustbandet i norr har relativt gynnsamma förhållanden för solinstrålning. Fördelarna med en solcellspark är många. Den är billig och går snabbt att bygga. När parken är i drift kräver den minimalt underhåll.

Billig grön el som ger avtryck på marknaden

Den stora ekonomiska fördelen för ett företag att investera i solenergi är att man får ett stabilt lågt elpris på lång sikt. Samtidigt ger en solcellspark möjlighet att visa på att företagets miljöpolicy är något mer än bara en powerpoint-presentation.

Har du frågor eller vill du veta mer?

Vänligen fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort
Välkommen på platsbesök

Vill du besöka solcellsparken på riktig? Välkommen till Strängnäs och HSB Södermanlands Solcellspark. Nu har vi färdigställt 14MW på fälten utanför Strängnäs, en knapp timme från Stockholm. På plats kan vi visa hur det går till och framförallt berätta om fördelarna med att äga egen elproduktion.


Jonas Helander
070-330 29 26
Skicka e-post

Back To Top