Horshult

Välkommen till Horshult Solpark

Norr om Traryd, längs ån Lagan planeras en ny solpark. Parken beräknas producera ca 18 000 000 kWh årligen vilka kommer distribueras till det allmänna nätet. Det motsvarar ca 1500 villaägares årliga förbrukning.

Planen är att parken ska börja byggas och börja leverera grön lokal el 2026. Elen som parken genererar kommer inte bara se till att närområdet får tillgång till fossilfri el, den kommer också vara en del i att stabilisera det svenska elnätet.

Området för parken är idealiskt för solenergi då det har bra solinstrålning, bra nätanslutning, erbjuder goda möjligheter att visa hänsyn till skyddsvärda miljöer och har en lättarbetad mark för enkelt montage. När parken sedan nått sin livslängd kommer den att vara lika enkel att montera ner för att återvinnas. Marken kommer då direkt att kunna användas till annat.

Ca 46 000 st

Solpaneler ska monteras


Ca 33 ha

Solparkens totala yta


18 MW

Är parkens installerade effekt


18 000 000 kWh

beräknas produceras årligen


Kommunikatör

Emma Nygren Tibblin
emma.tibblin@energiengagemang.se

Projektledare

Hampus Carlson
hampus.carlson@energiengagemang.se

Vanliga frågor om solcellsparker

I många länder är solcellsparker ett vanligt fenomen och en viktig bidragare till elsystemet. I Sverige är de dock fortfarande inte lika vanliga. I våran kunskapsbank har vi samlat ett antal frågor som du kanske söker svar på.

Är ditt företag intresserad av att bygga en solcellspark?

Se till att all el som ditt företag förbrukar är producerat av solenergi. Genom att äga en egen solcellspark tar ni en aktiv roll i den energiomställning som nu sker över hela världen.

Vill ni veta mer hur det går till rent praktiskt? Kontakta oss så bokar vi in ett platsbesök i solcellsparken. På plats kan vi visa och förklara hur det fungerar och berätta mer om fördelarna med att investera i solenergi.

Vill du att vi kontaktar dig?

Vill du få en offert eller har specifika frågor gällande solenergi och/eller energilager? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort.