fbpx skip to Main Content

Välkommen till ett givande och matnyttigt webbinarium om solcellsparker för kommuner

solpaneler på gröna ängar

Som helhetsentreprenör till några av Sveriges största solcellsparker vet vi att intresset är mycket stort bland kommuner, markägare och investerare.

Utbyggnaden av solcellsparker kommer i likhet med övriga Europa bli ett naturligt inslag i det svenska landskapet framöver och en viktig del i det svenska elsystemet, speciellt i södra Sverige där elproduktionen efterfrågas som mest.

Vi har varit i kontakt med flera kommuner som vill veta mer om vad de ska ta hänsyn till när de lägger upp sina planer. En solcellspark har en livslängd på minst 35 år och många markägare har fått upp ögonen för den ekonomiska avkastning som en solplark kan ge, samtidigt som man bidrar med att bygga ut ett hållbart elsystem.

I det här webbinariet sammanfattar vi de vanligaste frågorna och låter några av Sveriges mest erfarna solexperter komma till tals.

Agenda - Fredag 17 december kl. 14-15

14.00 – 14.20 – Solenergi i Sverige
Hur ser framtiden utför solenergi i Sverige? Vi tittar på hur utvecklingen har sett ut och visar på hur stor potential som finns.
Johan Lindahls, Svensk representant på Internationella energiorganet IEA

14.20 – 14.40 – Solenergi – en del av den kommunala satsningen
Strängnäs kommun vann den svenska solenergiligan 2021. Kommunordförande Jacob Högfeldt delar med sig av sin syn på hur Strängnäs har gått till väga för att främja utbyggnaden och hur den kan gå hand i hand med framtida expansionsplaner.

14.40 – 15.00 – På vilken typ av mark kan man bygga en solcellspark
Vilka krav och tillstånd ställs för att kunna bygga en solcellspark? På vilket sätt påverkas de nya reglerna kring strandskydd och tillståndsprövning?

15.00 – 15.20 – Frågestund och diskussion med föreläsarna
Frågestund – Fritt fram att ställa vilka frågor du vill gällande solenergi.

Anmäl dig här

Vänligen fyll i namn och e-post nedan så skickar vi ut en länk i god tid innan webbinariet.

(Obligatoriskt)” anger obligatoriska fält

Back To Top