fbpx skip to Main Content

Solar Days 2016 – intervju med Fredrik Wedelstam från Energikontoret i Mälardalen

Fredrik har haft en hektisk månad. Under hela maj månad har han besökt kommuner runt Mälardalen för att prata solenergi. Vi på Energiengagemang har varit med på de flesta ställen och passade på att ställa några frågor om hur han har upplevt turnén. 

FredrikWedelstamHur många kommuner har du hunnit besöka?
Vi har totalt besökt 16 kommuner.

Hur har du upplevt intresset bland besökarna?
Antalet besökare har varierat ganska kraftigt med en toppnotering i Nyköping på 90 personer. Generellt blir det förstås mer diskussioner och frågor när det är lite mindre grupper

Vad är bästa minnet från den här turnén?
Det är företagarna och lantbrukarna som berättat om sina egna anläggningar. Alla som har valt att investera i solel är så positiva. Känslan av att ”gratis” producera sin egen utsläppsfria el gör tydligen väldigt gott!

Vad tror du att du ska förbättra/justera till nästa år?
Vi ska kanske likrikta programmet så tiderna och uppläggen samma i alla kommuner. Kanske ska vi inte ta med nätägarna. Det har varit nyttigt fast vi kan nog vidarebefordra den informationen. Vi planerar ha en workshop i höst med alla kommuner för att se vad som varit bra och dåligt och ta fram upplägg inför en eventuell turné i Maj 2017! Vi kommer också skicka ut en fråga till alla utställare som ställt upp under turnén för att få in deras synpunkter.

Kan du berätta lite projektet framtidenssolel.se?
Det är ett projekt som pågår till och med 2018 som är finansierat av EU och tillväxtverket m fl. Tanken är att informera och inspirera företagare och lantbrukare att välja solel. Vi tar fram statstik, arrangerar studieresor, pratar med politiker och en mängd andra aktiviteter som tex framtagande av hemsidan www.framtidenssolel.sesom vi hoppas bli ett bra stöd för branschen och alla som funderar på att investera i solel.

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Back To Top