fbpx skip to Main Content

Satsning på solenergi ger matchutgången

Undrar du hur det kommer gå i kvartsfinalerna?
EnergiEngagemang har svaret. Efter att noggrant ha studerat åttondelsfinalerna ser vi en stark koppling mellan avancemang och hur mycket solenergi som landet har installerat.
Exempelvis så hade i stort sett alla länder som nu tagit sig till kvartsfinalen, en högre installerad effekt per capita än sina motståndare. Undantaget är Schweiz som enligt vårt resonemang dock borde ha vunnit straffarna. Att England inte vann kan nog förklaras med att största delen av Islands energiproduktion kommer från geotermiska källor.

Vem vinner?
Först ut är Polen – Portugal. Här är Portugal stor favorit där solenergi står för 1,5% av landets totala energiförbrukning.

I matchen mellan Wales och Belgien är det Belgien som ligger i framkant. 4% av deras energiförbrukning kommer från solenergi.

Lördagens matchen mellan Tyskland och Italien är inte bara en match mellan två gigantiska fotbollsnationer utan också två gigantiska solenerginationer. Rent statistiskt vinner dock Italien med siffrorna 8-7 (procentenheter installerad solenergi)

Sista kvartsfinalen är upplagd för en rysare. Värdlandet har i likhet med Portugal ca. 1,5% av sin energiförbrukningen från solenergi och borde utan problem slå ut Island, men den lilla önationen med de varma källorna har flera gånger visat att man aldrig ska någonting för givet.

Back To Top