fbpx skip to Main Content

HSB Södermanland: Det är dags att ta solenergi på allvar!

HSB har under det senaste året har noga kartlagt potentialen för solenergi i sitt fastighetsbestånd och nu är tiden mogen att gå från ord till handling. Målsättningen är att inom tre år ska totalt 10 000 m2 tak på HSB Södermanlands fastigheter vara täckta av solpaneler och kommer då producera 1 500 000 kWh/år. Det är 25 % av HSBs totala behov.

Som fastighetsbolag har HSB en uttalad strategi att jobba aktivt för ett hållbart samhälle där fastighetsbeståndet kontinuerligt utvecklas. Nyligen tecknades ett ramavtal med solenergiföretaget EnergiEngagemang som under de närmaste åren kommer installera anläggningar på de HSB-tak där effekten blir som bäst.

De första anläggningarna ligger på Finningevägen 68-72 i Strängnäs. Här har totalt 489 paneler installerats och producerar årligen ca 110,000 kWh. Ytterligare två projekt håller på att installeras: Brandkärrsvägen i Nyköping och BRF Svalan i Eskilstuna. HSB hoppas nu att fler fastighetsbolag tar efter:

Jon Leo Rikhardsson, VD på HSB Södermanland. Vi jobbar aktivt för att vinsten alltid ska gå tillbaka till boendet. Då är solenergi ett perfekt val för att skapa klimatsmarta fastigheter och för att var och en ska få en boendemiljö som gör vardagen trevligare. Vår solenergiproduktion kommer minska koldioxidutsläppen med 480 ton CO2 per år.

EnergiEngagemang är ansvarig för uppdraget och ser positivt på utvecklingen framöver. Intresset fick en extra skjuts efter regeringens utspel i förra veckan, där de vill ge ytterligare 1,4 miljarder investeringsstöd fram till 2019 till dem som vill satsa på solenergi.

Johan Skördare, VD på EnergiEngagemang: Intresset för solenergi ökar konstant och det är kul. Att få jobba med företag som HSB, som inte bara pratar om hållbarhet utan faktiskt ser till att möjligheterna blir till verklighet, är en ynnest. Tillsammans kan vi göra skillnad, världen behöver det.

Back To Top