fbpx skip to Main Content

Ett steg framåt och ett steg bakåt i vårbudgeten

DET ÄR MED BLANDADE KÄNSLOR VI LÄSER VÅRBUDGETEN.

Regeringen skjuter till 150 miljoner kronor extra för solcellsstödet, men höjer samtidigt skatten på stora solpanelsanläggningar.

Energiminister Ibrahim Baylan säger att de vill stötta användningen av solceller och att det är därför de nu aviserar en utökning redan i vårpropositionen – så att investerare och andra vet vad det är som gäller framöver.

Dock blir pengarna blir inte tillgängliga förrän den 1 januari 2016, men målet är att det ska bli ett årligt stöd. – I längden måste solceller, precis som alla andra kraftslag, bära sina egna kostnader. Vi är inte riktigt där ännu, menar energiministern i en artikel i DI.

DUBBLA BUDSKAP
Måndagen den 13 april deltog EnergiEngagemang på ett frukostmöte med Miljöminister Åsa Romson. Hon meddelande då att Regeringen kommer att satsa på solenergi för att Sverige ska komma ikapp övriga Europa. Därför är det mycket konstigt att nu höra att solcellsanläggningar som är större än 144 kW, med en yta på cirka 1 000 m², kommer att mista den skattebefrielse de har i dag.

Detta kan slå tillbaka även på mindre anläggningar då skattebefrielsen gäller för organisationsnummer och företag med flera tak då snabbt kan komma upp i anläggningar större än 144 kW.

Back To Top