fbpx skip to Main Content

Fler och fler väljer att gå över till att installera solceller och använda solen som energikälla. En investering i solenergi är långsiktig, därför är det viktigt att det blir rätt från början. Här nedan har vi kort sammanfattat de viktigaste punkterna som går igenom tillsammans med dig för att anläggningen ska bli så bra som möjligt:

1. Taket ska hålla i över 30 år

Solpanelerna ska sitta på taket och generera elektricitet i många år framöver, minst 30 år. Därför är det viktigt att kontrollera att taket kommer att hålla och att det är i gott skick.

2. Riktning och lutning påverkar produktionen

Optimal placering av solceller på tak är i rakt söderläge. Det går alldeles utmärkt att även placera solceller i väst och östlig riktning, men produktionskapaciteten minskar något. Det samma gäller lutningen på taket. Om man har ett helt platt tak använder vi oss av en montageställning som lutar upp solpanelerna. I och med att varje tak har sin unika position är det bäst att göra en ordentlig produktionsuträkning så att du redan innan vet hur mycket din anläggning kommer att kunna producera.

3. Tänk på solpanelernas placering på taket

Beroende på takets storlek och utseende är det viktigt att se över hur panelerna placeras. Taket utnyttjas maximalt genom att fylla på med så många paneler som möjligt utan att riskera skuggor som kan störa produktionen. Skuggor kan komma från omgivande träd eller skorstenar, ventilationsrör på taken. Det finns olika sätt att optimera produktionen beroende på hur mycket skugga som faller på taket.

4. Välj teknik och leverantör med omsorg

Det finns en uppsjö av solpaneler och växelriktare på marknaden. Som oberoende part jobbar vi aktivt med flera olika leverantörer och varje år utvärderar vi vilka som håller måttet. Inför varje projekt tar vi hänsyn till fem kriterier för att ta fram det system som passar bäst:

  • Prestanda
  • Pris
  • Estetik
  • Ekonomisk stabilitet
  • Etik

5. Välj professionell montering

Eftersom en solcellsanläggning kommer sitta uppe väldigt länge är det viktigt att det monteras på rätt sätt. Installationen görs av våra utbildade montörer och i enlighet med försäkringsbolagens och övriga kravställare föreskrifter.

6. Solekonomi – Räkna ut hur lönsam din anläggning blir

När man valt ut vilket tak man ska använda och har räknat ut hur många paneler som får plats och vilken effekt de har, går det att ta fram en uträkning för anläggningens livscykelkostnad. Följande delar ska vara med:

  • Investeringskostnad
  • Förväntad produktion under året
  • Förväntad avkastning – Hur mycket kommer solcellsanläggning att sänka den nuvarande elräkningen
  • Minskade CO2 utsläpp per år

7. Håll koll på lagar och regler

För att långsiktigt få bäst lönsamhet från din solcellsanläggning är det viktigt att löpande hålla koll på politiska beslut. Vi jobbar aktivt direkt med de energipolitiska talespersonerna i varje parti och håller dig uppdaterad på vad som gäller.

8. Aktiv förvaltning ger bäst lönsamhet över tid

Elpriset består av flera delar: råvaran el, elnät, elcertifikat, ursprungsgarantier, elskatt och moms. Ersättningsnivåerna skiljer sig markant mellan olika elhandelsbolag. Vi hjälper dig att över tid bevaka din anläggning och se till att du hittar det elavtal som ger bäst avkastning för just din anläggning.

 

Vi hjälper dig med allt detta och mer därtill

Vi har installerat solcellsanläggningar sedan 2012 och är en av marknadens mest erfarna installatörer. Vi hjälper dig att få full kontroll genom hela installationen. Intresserad? Fyll i formuläret här till höger så är du ett steg närmare att producera din egen elektricitet.

Vi hjälper dig få koll på helheten

Vi kommer gärna ut och träffar dig. Då kan vi enkelt inspektera tak, ta korrekta mått, samtidigt som vi kan gå igenom just dina förutsättningar för att installera solceller. Slå en signal eller skicka ett mail.


Mathias Johansson
070 – 330 47 48
Skicka e-post

Du kan också enkelt fylla i formuläret här nedan så kontaktar vi dig så fort som möjligt.
Back To Top