fbpx skip to Main Content

Bakgrund
Som nyblivna pensionärer ville paret se över sina boendekostnader och hitta nya sparmöjligheter på villan. Tidigare hade de installerat både braskamin och en luftvärmepump. Övriga förutsättningar var att de inte ville dra på sig några sysslor och att eventuella investeringar skulle kunna gå att räkna hem.

Lösning
Taket var stort och det fanns plats för hela 46 solpaneler på sydsidan. Bygglov behövdes inte och tack vare solcellsstödet, som då låg på 50%,  och det faktum att installationen av anläggningen höjde värdet på villan med 2/3 av totalkostnaden gjorde att de hade räknat hem investeringen redan dag 1 när allt satt uppe.

EnergiEngagemang höll i hela produktionen, från analys till det att den sista kopplingen gjordes och anläggningen började producera el. Växelriktaren placerades smidigt i garaget.

Intresset från grannarna har varit mycket stort, som följt arbetet noggrant. Det kommer nog inte dröja länge innan fler solceller på villorna syns runt om i området.

Resultat
Tillsammans med investeringsstödet och det ökade marknadsvärdet räknades investeringen hem snabbt. Lägg därtill att solcellerna nu kommer att producera dryga 11 000 kWh per år, vilket motsvarar deras nuvarande årsförbrukning. Och solceller på villatak förväntas hålla i minst 25-30 år.

  • Storlek: 74 kvm
  • Installerad effekt: 10,8 KW
  • Årlig produktion: 10.300 kWh
  • Årlig förbrukning: 14.200 kWh
  • Självförsörjandegrad: 73%
Back To Top